Barrique wines

Шардоне барик

chardonnay-barrique-big[like]

Шардоне барик е елегантно суво бело вино, произведено од првокласна сорта на грозје од типот Шардоне, набрано при идеални услови. Посебно внимание се посветува на лимитираните серии на ова вино во берба на оптимална зрелост и специјална технологија со цел да се добие совршен однос на алкохол и винска киселина.

Мек допир на француски дабови дрва (барик) и кратки созревања во буриња, со цел да не се надмине вкусот на барик во виното, обликот е со елегантна позадина на природни овошни тонови.

Богатата арома на зрело грозје и цитрус се придружувани со елегантен крем вкус на лимес. Се служи со ладно предјадење, специјалитети од риба, пилешко и телешко месо на температура од 10 степени целзиусови.