Stardust

Cuvee Red

merlot-big

Префинето суво црвено вино од Овчеполски вински регион. Напревно од сортите на грозје Каберне Совињон и Шираз. Вино со прекрасна, енергична црвена боја со примамлива арома на цреша, сливи, бадеми и суво овошје со комплексен и моќен мирис. Деликатна арома со допир на џем и бобинки кои се задржуваат во устата.

Се служи на температура од  13°C – 16°C.