Stardust

Merlot

merlot-big

Суво црвено вино со рубин црвена боја. Телото е полно со изразени темно-овошни сливи и шумски плодови. Ова вино е со среден вкус и прекрасен финиш на цреша. Се препорачува да се служи со јадења од црвено месо, мисирка и гуска.

Се служи на температура од  13°C – 16°C.