Stardust

Plavac

plavac-big

Суво црвено вино со полн и богат вкус со специфична арома. Богато тело со изобилство на танини кои не се од горчлив карактер, што го прави ова вино исклучително за пиење. Се препорачува да се служи со јадења од месо како свинско, јагнешко месо, силни сирења и печено говедско месо.

Се служи на температура од  13°C – 16°C.