Semi-dry wines

Sweety

sweety-big[like]

Квалитетно полусуво црвено вино од сортата на грозје Вранец. Поседува специфичен сладок тон којшто ги карактеризира македонските лозја исполнети со сонце. Произведено со специјален стил и љубов којшто ја доловуваат нерасипаната природа и моќ на вечната сончева светлина преточена во ова вино. Внимателно избалансирано, така што може да се ужива од страна на сите генерации и како такво е погодно за честа употреба.