Stardust

Vranec

vranec-big

Суво црвено вино со интензивна рубин црвена боја. Ова вино поседува прекрасен овошен вкус со полно тело, меки танини и извонредна чистота и должина. Се препорачува да се служи со јадења од месо како свинско, јагнешко месо, силни сирења и печено говедско месо.

Се служи на температура од  13°C – 16°C.