Semi-dry wines

Вранец Мистик

vranec-mystic-big[like]

Македонија, земја на топол и пријателски народ, а безброј пати опеана во тажни песни. Македонија, земја на гостопримство, а со векови желба на разни освојувачи. Македонија, земја на мирни и благородни луѓе, а дом на најголемиот војсководец во историјата – Александар Македонски. Македонија, мистериозна од памтивек, а тешко опислива со зборови. Vranec Mystic на најдобар начин ќе ви ја приближи вечната мистерија на Македонија, недопрениот бисер од југот на Европа. Најдобро е да се послужи разладено на температура од 12 до 14°C.